Adžić-Miler: Podrška Republike Austrije izuzetno značajna na putu Crne Gore ka EU
Foto: Vlada CG

Adžić-Miler: Podrška Republike Austrije izuzetno značajna na putu Crne Gore ka EU

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je u prvu zvaničnu posjetu ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori, Karla Milera.

Ministar i ambasador su se složili da su odnosi dvije zemlje prijateljski, a saradnja resora unutrašnjih poslova sadržajna i kvalitetna.

Adžić je istakao da će se tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Austrije intenzivirati, na svim poljima, a da će u fokusu MUP-a biti borba protiv svih vidova kriminala i korupcije.

Istakao je da je crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova otvoreno za nove projekte, kao i za nastavak započetih projekata, te da Austrija može računati da će Crna Gora aktivno  sarađivati u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador je, čestitajući Adžiću na imenovanju, kazao da Crna Gora i u narednom periodu može računati na podršku Austrije na putu ka članstvu u EU.

Iskazao je uvjerenje da će Crna Gora imati volje i kapaciteta da se izbori sa aktuelnim izazovima.

Sagovornici su se saglasili da je projekat EUROL III, u okviru kojeg Austrija pruža pomoć Crnoj Gori, izuzetno značajan, te iskazali očekivanje da će u narednom periodu doprinijeti efikasnijim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala.

Zaključeno je da u predstojećem periodu ima prostora za jačanje veza dvije zemlje, kao i za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.