Portorikanac sahranio psa kao da je u pitanju čovjek

Poslednji oproštaj

Portorikanac sahranio psa kao da je u pitanju čovjek

Portorikanac Euzebio Karasko sahranio je svog psa Bronija kao da je u pitanju čovjek. Karasko je organizovao posljednji ispraćaj za pokojnu životinju, pas je bio u mrtvačkom kovčegu, a održano je i bdijenje. Posljednjem oproštaju od Bronija prisustvovale su Karaskove komšije i prijatelji. Tokom bdijenja, kovčeg je bio otvoren, a nakon toga pas je sahranjen u u dvorištu Karaskove kuće.

- Ideja mi je bila da ga prepariram, ali pošto je preminuo u nedjelju nisam uspio da dobijem neophodne papire za tako nešto. Bronija sam usvojio prije četiri godine. Bili smo nerazdvojni. Zato sam odlučio da ga sahranim kao da je u pitanju čovjek – kaže neutješni Karasko, koji ne može da preboli smrt psa.

- Ne znam šta se desilo. Pozdravio sam se sa njim kada sam pošao u crkvu. Rekao sam mu da me poljubi i on me je liznuo po licu. Kada sam se vratio Broni je bio mrtav – priča Karasko.

- On mi je bio sve. Bio mi je rame za plakanje kada sam prolazio kroz krizne periode u životu, a posebno kada je moja majka izvršila samoubistvo prošle godine. Kad god me je Broni vidio uplakanog došao bi do mene – kaže Karasko.

Nakon ove neobične sahrane i drugi ljubitelji životinja u Portoriku planiraju da, kada za to dođe vrijeme, svoje ljubimce sahrane u kovčezima. Karasko planira da pokrene specijalan servis koji bi sahranjivao kućne ljubimce po cijeni od 1.500 do 2.000 dolara.

- Planiram da napravim kapelu za ljubimce, kao i posebne kovčege – rekao je na kraju Karasko.