"Učinićemo da svaki turista koji jednom dođe u naš grad poželi da se ponovo vrati, jer Mojkovac to zaslužuje!"

Dosadašnjem neodgovornom odnosu prema opštini Mojkovac, Mojkovčani i Mojkovčanke će 5. decembra stati na kraj. Neiskorišćeni turistički potencijali i neadekvatna iskorišćenost prirodnih resursa, doveli su do vrlo skromne i nezadovoljavajuće turističke ponude, ocijenila je Ljilja Đukić, iz mojkovačkih Demokrata.

"Nedostatak vizije i strategije razvoja turizma uslovio je da brojne popularne turističke grane ostanu izvan ukupne turističke ponude u Mojkovcu. Pored avanturističkog, zapostavljeni su gastro turizam, manifestacioni i ekoturizam. Demokrate će aktivno raditi na unapređenju svih turističkih grana, koje bi Mojkovac promovisale na najbolji način", navela je.

Strateškom promocijom i kvalitetnim plasiranjem domaćih proizvoda lokalnog stanovništva na tržište, stvoriće, pojašnjava, autentičnu i bogatu ponudu, čime će afirmisati lokalne proizvođače. U cilju afrimisanja Mojkovca kao grada sporta, iskoristiće, poručuje, infrastrukturne potencijale, čistu i zdravu životnu sredinu, te omogućiti sportistima da upravo Mojkovac bude mjesto odakle će se postizati najveći sportski rezultati.

"Produžavanjem i obogaćivanjem tradicionalnih manifestacija namijenjenim turistima upotpunićemo turističku ponudu i podstaći gastro turizam. Takođe ćemo potencirati unapređenje uslova za razvoj avanturističkog turizma, koji bi trebao biti okosnica razvoja turizma u Mojkovcu. U skladu sa tim ćemo pružiti administrativnu i marketinšku podršku svim postojećim sportsko-rekreativnim klubovima i društvima, kao i ugostiteljima. Stvorićemo administrativne i materijalne pretpostavke da se na efikasan način registruju, kategorišu i promovišu smještajni kapaciteti. Radićemo na jačanju aktivnosti na afirmaciji i promociji specifičnih turističkih proizvoda i to kroz sajamske nastupe, „online“ promocije, kao i štampani i video promotivni materijal. Demokrate će, kroz unapređenje turističkog sadržaja, na pravi i efikasan način promovisati ljepote Mojkovca. Učinićemo da svaki turista koji jednom dođe u naš grad poželi da se ponovo vrati, jer Mojkovac to zaslužuje!", zaključuje Đukić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.