URA: Ekspertska Vlada nije doživjela poraz
Građanski pokret URA

"Taj model najoptimalniji za funkcionisanje trenutne parlamentarne većine"

URA: Ekspertska Vlada nije doživjela poraz

Ekspertska vlada najadekvatniji je kompromis za funkcionisanje sadašnje aktuelne većine, i takav model nije doživio poraz, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

Oni su na Fejsbuku pojasnili zašto insistiraju ekspertsko-nestranačkoj vladi.

"Zato što su sa nama uvijek čista posla. 30. oktobra prošle godine potvrđen je raniji dogovor sa predstavnicima ostale dvije koalicije (DF-a i Demokrata) da će nova vlada biti ekspertska", saopštila je URA.

Uprkos tom dogovoru na kojem počiva aktuelna vlast, kako podsjećaju, 15. septembra ove godine, kasno uveče, "lideri ostale dvije koalicije Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju Vlade i podjelu resora".

"URA na takve stvari nikada neće pristajati. Zato što je ekspertska vlada najadekvatniji kompromis za funkcionisanje sadašnje aktuelne većine. Politika URE nema ničeg zajedničkog u ideološkom smislu sa politikom DF-a, a u posljednjim mjesecima ni sa politikom Demokrata", kazali su iz Ure.

Njihovo funkcionisanje u vlasti zato je, kako su istakli, određeno ekspertskom vladom "jer je ona najbolji tranzicioni put nakon smjene jednog od najkorumpiranijih i najkriminalnijih posljednjih autokratskih režima u Evropi".

"Jer ekspertska vlada nije doživjela poraz. Pristajemo na njenu nadgradnju, unapređenje i rekonstrukciju na istim osnovama a ko to ne želi za svoje naume iza zatvorenih vrata moraće da traži nove partnere. URA u takvim poslovima nikada nije, niti će učestvovati", poručila je URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.