Kafić u ovom gradu ne poslužuje VAKCINISANE goste
Ilustracija, foto: Shutterstock

Kafić u ovom gradu ne poslužuje VAKCINISANE goste

Austrijski mediji izvještavaju o kafiću u mjestu Strobl na jezeru Volfgang u pokrajini Salcburg, u kojem vlasnici poslužuju samo osobe koje nisu vakcinisane protiv korone.

Na upit zašto vakcinisani nisu dobrodošli, vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-trgovine nije htjela da odgovori, prenosi Fenix magazin. Ne samo medijima, odnosno austrijskom radiju i televiziji ORF i drugim dnevnim listovima, nego ni gradonačelniku, opštinarima i turističkim radnicima u Stroblu na Volfgangu, piše Index.

„Možeš samo da se smiješ i apeluješ na goste da ne idu tamo jer to ne odgovara našim uputstvima“, rekao je gradonačelnik Strobla.

„Smatram da kovid-pandemija razjedinjuje društvo, ali ne samo društvo. Ona ulazi i u mnoge druge pore društvenog života, pa tako na primjer može izazvati sukobe među zaposlenima u preduzećima ili unutar porodice, ali dovesti i do raspada prijateljstava“, istakla je Silvija Traunvajser, profesorka filozofije prava na Univerzitetu u Salcburgu.

Austrijski mediji navode kako je vakcinacija protiv kovida-19 napravila popriličan razdor u mnogim društvima, pa tako i u Austriji, gdje su podjele na vakcinisane i nevakcinisane i sve češće spominjane privilegije za one koji su primili vakcine doprinijele i sve brojnijim ekstremnim ponašanjima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.