Ilustracija

"Kazne za sve koji se ne prijave za fiskalizaciju od 650 do 40 hiljada eura, ili zabrana obavljanja djelatnosti"

Primjena Zakona o elektronskoj fiskalizaciji počela je juče. Do danas, prijavilo se 35 odsto poreskih obveznika, kazao je RTCG-u v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

Kazne za sve koji se ne prijave su od 650 eura do 40 hiljada eura, a predviđena je i zabrana obavljanja djelatnosti 90 dana. Stoga Damjanović apeluje na sve da poštuju zakon i s njim usklade svoje poslovanje.

Poreska uprava je u svakodnevnoj komunikaciji sa privrednicima raznih branši koje traže nekoliko dana kako bi se riješili tehnički problemi zbog preopterećenosti kompanija koje su im obezbijedile softverska rješenja.

Poziva Damjanović sve da pređu na elektronsku fiskalizaciju, ne samo zbog drakonskih zakonskih kazni.

Cilj fiskalizacije je evidentiranje prometa robe i usluga u realnom vremenu, nikako stezanje omče privredi, kaže Damjanović za RTCG.

Država na godišnjem nivou očekuje dodatnih 17 miliona eura primjenom Zakona o elektronskoj fiskalizaciji i realnu sliku procenta sive zone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.