Dječak pronašao euro na parkingu i odnio u policiju, višestruko nagrađen!
Foto: Policija Hesena

Dječak pronašao euro na parkingu i odnio u policiju, višestruko nagrađen!

Početkom aprila, 13-godišnji dječak pronašao je dva novčića od 50 centi na parkingu ispred robne kuće Kaufland u Limburgu, u pokrajini Hesen, Njemačka. Odnio je novčiće u obližnju policijsku stanicu, gdje je predao novac.

Prilikom popunjavanja izveštaja, rekao je policajcu "da je ispravno predati novac“.

Iz njemačke policije su naravno odmah zauzeli stav da toliko poštenje treba nagraditi.

"Neki će sigurno pomisliti: „Pa ... zbog eura?! Ali stvar je u samoj stvari i na kraju krajeva, euro je takođe novac", kažu u njemačkoj policiji.

Zbog toga su mu šef policijske uprave i šef policijske stanice poklonili  torbu za teretanu sa frizbijem, držačem za ključeve, šoljom i mobilnim punjačem.

Majka poštenog pronalazača ponosna je na postupak svog sina a veoma se obradovala i nagradi koju je dobio od policije.

Trinaestogodišnjak je i sam izrazio želju da postane policajac.

"Tako: dečko srećan, mama srećna, mi srećni = odgovara", zaključili su iz tamošnje policije!

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.