I danas auto-kolone širom zemlje: Od Pljevalja pa do mora građanska je Crna Gora
Ilustracija

I danas auto-kolone širom zemlje: Od Pljevalja pa do mora građanska je Crna Gora

I danas će u Crnoj Gori biti organizovane auto-kolone, koje kako navode organizatori predstavljaju vid otpora kršenju ljudskih prava. Organizatori poručuju da dišu jednim bićem - Pljevalja do Ulcinja, od Rožaja do Herceg Novog.

"Dišemo jednim bićem, od Pljevalja do Ulcinja. Od Rožaja do Herceg Novog. Protestujemo protiv kršenja osnovnih ljudskih prava – neko sirenom, zvižducima, bukom koju stvaramo kao odgovor na fašizam", navodi se u proglasu.

Poručuju da neće pristati pitoma, građanska, slavna Crna Gora, na lance, stege i nasilje. 

"Veliko Ne otimanju i prisvajanju državne svojine naše zemlje i njenih kulturnih spomenika i bogomolja! Veliko NE uskraćivanju ustavom garantovanih prava za sve one koji su rođeni u ovoj zemlji i koji je poštuju i vole. Veliko NE mržnji koju ste posijali i koja se jasno ogleda u FAŠIZACIJI!  Veliko NE propagandi nove Vlade koja liči na onu koju je Milošević sprovodio devedesetih. Veliko NE RAZORU i UNIŠTENJU našega doma, naše Crne Gore! Nikada nećemo stati ni odustati da branimo suverenost i građanski karakter naše zemlje!", zaključuje se u proglasu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.