Zeleno svijetlo: Njemačka će nabavljati Sputnjik V
ilustracija

Zeleno svijetlo: Njemačka će nabavljati Sputnjik V

Nakon više spekulacija, ali i najava njemačkih zvaničnika da će krenuti u nabavku ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V, to se konačno i dogodilo.

Naime, kako su prenijele pojedine strane agencije, glavna njemačka Komisija za vakcinacije odobrila je pokrajini Bavarskoj preliminarnu narudžbinu "Sputnjika V".

Da se Njemačka zaista sprema da nabavi ruske vakcine i započne bilateralne pregovore sa Rusijom javio je ranije Rojters, pozivajući se na svoje izvore sa sastanka ministara članica EU sa Evropkom agencijom za ljekove.

Na tom sastanku je ministrima rečeno da EMA i EU neče krenuti u pregovore o nabavci "Sputnjika V" kao što je to bio slučaj s drugim proizvođačima, čijih vakcina doduše ni nema dovoljno na tržištu EU.

Međutim, kako je naveo Rojters, u tom trenutku njemački ministar zdravlja javio se za riječ i izjavio da će Njemačka započeti preliminarne pregovore sa Rusijom o bilateralnom sporazumu o obezbjeđivanju vakcine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.