Đukanović: Izbori u Nikšiću pokazali da je DPS i dalje najjača politička stranka, očekujemo skoriji povratak na državnu vlast
Milo Đukanović

Predsjednik CG o izborima u gradu pod Trebjesom

Đukanović: Izbori u Nikšiću pokazali da je DPS i dalje najjača politička stranka, očekujemo skoriji povratak na državnu vlast

Demokratska partija socijalista je popravila rezultat u odnosu na rezultat sa parlamentarnih izbora i time najavila stabilnu ulogu na crnogorskoj politčkoj sceni i vodeću ulogu u zastupanju evropske budućnosti Crne Gore i, vjerujem, skoriji povratak u državnu vlast u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Crne Gore i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović za Novu BiH, a emitovala TV Nova M.

Izbori u Nikšiću, smatra, nisu njegov politički kraj, a rekao je da je DPS i dalje najjača politička stranka. 

"Iz partijskog ugla nemamo razloga za nezadovoljstvo. Kad gledamo iz državnog ugla onda treba primijetiti da je na neki način logično da svega nekoliko mjeseci nakon pobjede danas vladajuće koalicije, pobjede na koju su čekali 30 godina, još je na sceni euforija pobjednika, još je mali broj birača mogao da razluči kvalitet vršenja vlasti prethodnih mjeseci, ali mislim i da će i to uslijediti", naveo je, pored ostalog, Đukanović.

U strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća koalicije je, takođe, došlo do promjene.

"Ono što je ogoljeli ekstremni nacionalizam doživo je ozbiljan poraz", ocijenio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.