Krivokapić vodi Savjet za vladavinu prava
Zdravko Krivokapić

Vlada izabrala članove

Krivokapić vodi Savjet za vladavinu prava

Vlada je danas izabrala članove Savjeta za vladavinu prava, koji će voditi premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz Vlade, zamjenici Krivokapića biće ministar pravde Vladimir Leposavić i ministar ljudskih i manjinskih prava i unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Savjet kako pojašnjavaju iz Vlade čine predsjednik, zamjenici predsjednika i osam članova.

"Slanovi Savjeta su glavni pregovarač za vođenje pregovora za pristupanje Evropskoj uniji (EU), član Pregovaračke grupe za vođenje pregovora o pristupanju Uniji zadužen za poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost“, navodi se na sajtu Vlade.

Članovi su, kako se dodaje, i predsjednik Vrhovnog suda, predsjednik Sudskog savjeta, vrhovni državni tužilac, glavni specijalni tužilac, direktor Uprave policije i direktor Agencije za sprječavanje korupcije.

Iz Vlade su kazali da Savjet prati realizaciju obaveza iz poglavlja 23 i 24 u procesu pristupanja Crne Gore EU u skladu sa preporukama glavnog pregovarača i člana Pregovaračke grupe za vođenje pregovora o pristupanju EU zaduženog za navedena poglavlja.

"Savjet prati realizaciju obaveza u cilju ispunjenja privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, kao i realizaciju obaveza u cilju ispunjenja završnih mjerila u tim poglavljima“, navodi se na sajtu.

Dodaje se da Savjet razmatra razloge za kašnjenje u realizaciji obaveza i daje preporuke državnim, organima državne uprave i drugim organima i institucijama za hitno postupanje u cilju realizacije obaveza iz poglavlja 23 i 24.

"Savjet obavlja druge poslove, u skladu sa Odlukom o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore EU“, navodi se na sajtu Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.