Pešić: Bilateralna vojna saradnja između UK i CG na zavidonom nivou

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane general major Rajko Pešić razgovarao je putem video telekonferencije sa direktorom za evroatlantsku bezbjednosnu politiku Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Dejvidom Hogan Hernom, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pešić je ukazao na veoma sadržajnu i kvalitetnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u domenu odbrane, naglašavajući značaj realizacije projekata koju su doprinijeli modernizaciji Vojske Crne Gore i sveukupnoj reformi crnogorskog odbrambenog sektora.

"U tom kontekstu izrazio je zahvalnost za podršku koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u pogledu jačanja kapaciteta u oblasti ljudskih resursa, posebno ističući značaj usavršavanja oficira Vojske Crne Gore na prestižnim vojnim obrazovnim institucijama i centrima za obuku Ujedinjenog Kraljevstva", navodi se u saopštenju dodajući da je Pešić naglasio i značaj podrške u pogledu izgradnje institucionalnih i nacionalnih kapaciteta za sajber odbranu.

Pešić i Hogan Hern razgovorali su i o aktuelnoj situaciji u regionu i Evropi u pogledu izazova sa kojima se suočavamo usljed pandemije virusa korona.

Sagovornici su se kako navode iz ministarstva saglasili da će, uz obostranu posvećenost, kvalitetnim inicijativama i zajedničkim projektima, bilateralna odbrambena saradnja nastaviti da se razvija, pružajući doprinos stabilnosti na regionalnom i globalnom nivou.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.