Navaljni prebačen na liječenje u Njemačku
Aleksej Navaljni

Navaljni prebačen na liječenje u Njemačku

Teško bolesni ruski opozicionar Aleksej Navaljni avionom je rano jutros prebačen u Njemačku.

Prebačen je, nakon što su njegova supruga i saradnici insistirali da ode na liječenje u tu zemlju, optuživši ruske vlasti da to pokušavaju da spriječe.

Ljekari u sibirskom gradu Omsk saopštili su juče da je Navaljni u indukovanoj komi, da mu život nije u neposrednoj opasnosti i da su mu moždane funkcije stabilne.

Kira Jarmuš, portparolka Navaljnog rekla je da je njegova supruga Julija takođe bila u avionu za Njemačku, prenosi Rojters.

Njegovu evakuaciju inicirala je i platila njemačka Cinema for Peace, a on će se liječiti na klinici Čarite u Berlinu.

Ambulantni avion sa Navaljnim trebalo je sinoć da poleti za Nemačku, ali je let odložen zbog zahtjeva njemačkog sindikata avio-prevoznika da piloti moraju da se odmore prije dugog leta.

Navaljni, dugogodišnji protivnik predsjednika Vladimirar Putina i njegovih saradnika i borac protiv korupcije, onesvijestio se u avionu za Moskvu u četvrtak, nakon što je popio čaj za koji njegovi saradnici vjeruju da je bio otrovan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.