SD Berane: Lokalna vlast da počne da rešava goruće probleme a ne da organizuje proteste zbog dešavanja u drugim opštinama
Socijaldemokrate Berane

SD Berane: Lokalna vlast da počne da rešava goruće probleme a ne da organizuje proteste zbog dešavanja u drugim opštinama

Socijaldemokrate (SD) Berane, smatraju da vlast u toj Opštini ne bavi dovoljno gorućim problemima koji pogađaju taj grad, a da pritom imaju, kako kažu, vremena za organizovanje protesta zbog dešavanja u drugom gradu.

"Javno izražavanje nezadovoljstva kroz proteste građana uobičajena je i prisutna pojava u svakom demokratskom  društvu. Međutim, kada na proteste poziva i iste organizuje rukovodstvo jedne od najmanje razvijenih opština u zemlji i to zbog političkih dešavanja u, ni manje ni više, drugom gradu, onda takav postupak nesmetano može konkurisati za neku rubriku zanimljivosti "vjerovali ili ne“, kazali su iz SD-a i dodali da bi od strane beranske samouprave bilo politički korektno da "entuzijazam za organizovanje protesta usmjere na akumulirane probleme, prevashodno i isključivo u svom gradu, gdje postoji pregršt prostora za izražavanje nezadovoljstva građana". 

Poručili su da ukoliko za tim ima potrebe SD Berane će im ukazati sve nedostatke u vezi njihovg rada i djelovanja.

Iz SD-a su istakli da je glavni problem Berana veliko nezadovoljstvo, najveće u novijoj istoriji grada što akumulira veliko nezadovoljstvo kod građana, što je posljedica šestogodišnje vlasti trenutne samouprave u Beranama.

Kao drugi veliki problem objasnili su negativan migracioni proces u Beranama, koji je direktna posljedica pomenutog problema nezaposlenosti.

"Neriješeno pitanje upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom, veliki broj smetlišta i deponija, odlaganje građevinskog otpada duž obale Lima je takođe veliki problem, koji nijeste uspjeli riješiti u poslednjih šest godina. Ukoliko ovome dodamo i dugogodišnji problem zamućivanja vode nakon velikih kiša, koji negativno utiče na zdravlje građana i iziskuje konstantne finansijske izdatke, vidimo da nijeste sposobni da se nosite sa istim", naglasili su u saopštenju.

Iz SD-a su poručili da ukoliko im i pored ovoga nije jasno gdje griješe mogu da se jave njima kako bi ih oni usmjerili.

"Naravno, napominjemo da protest ne smijete, kao ovaj pomenuti, organizovati tako neodgovorno, ne poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, i poštovanje fizičke distance, zato što tako direktno ugrožavate zdravlje naših građana. Jer na žalost, već danas u Beranama imamo dvoje zaraženih, i veliki epidemiološki rizik da ih bude više, što se nikako nije smjelo dozvoliti", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.