SNP: Ravnomjerno rasporediti sva sredstva na teritoriji čitave Crne Gore
Miloš Rajković, foto: SNP

Apel Vladi

SNP: Ravnomjerno rasporediti sva sredstva na teritoriji čitave Crne Gore

Veliki broj donacija humanih ljudi, institucija i kompanija u zemlji i inostranstvu se ne smije zloupotrijebiti, već trošenje miliona eura prikupljenih u cilju borbe protiv korona virusa mora završiti na pravom mjestu, uz najveći mogući stepen transparetnosti i kontrole, kazao je Miloš Rajković, portparol SNP-a.

Iz SNP-a predlažu da se hitno formira komisija koja će biti sastavljena od 8 članova i to po dva ekonomska stručnjaka i humanitarna radnika i po dva predstavnika vlasti i opozicije, koja bi kontrolisala kretanje novca sa centralnog računa Nacionalnog kordinacionog tijela na kojem se nalazi cjelokupni iznos doniranih sredstava.

"Imajući u vidu da očekujemo da će se broj donacija u narednim danima povećavati,  apelujemo na Vladu da obezbijedi pravo građana da znaju da li dolazi do poštene preraspodjele pomoći, formiranjem pomenute komisije koja bi imala uvid u kretanje novca. Takođe, apelujemo da se ravnomjerno raspoređuju sva sredstva na teritoriji čitave Crne Gore i da se odmah pomognu bolnice i domovi zdravlja u sjevernom regionu države", kazao je Rajković.

Kako je rekao, važno je da sve transakcije budu javne, a svako kršenje zakona i nedomaćinsko trošenje sredstava i potencijalni pokušaj korišćenja pomoći u nemoralne svrhe, da bude spriječen i procesuiran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.