Putin sjutra na otvaranju gasovoda Turski tok
Foto: Printscreen

Putin sjutra na otvaranju gasovoda Turski tok

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je da će sjutra u Turskoj prisustvovati ceremoniji puštanja u rad gasovoda Turski tok.

"Putin će sjutra boraviti u radnoj posjeti Turskoj, odnosno Istanbulu, kako bi prisustvovao ceremoniji puštanja u rad gasovoda Turski tok", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu ruskog predsjednika.

Putin će tokom posjete Turskoj razgovarati s turskim predsjednikom Redžepom Erdoganom o pitanjima daljeg razvoja rusko-turske saradnje i hitnim međunarodnim pitanjima, uključujući situaciju u Siriji i Libiji, prenosi B92.

U Turskoj će sjutra svečano biti puštena u rad dionica gasovoda Turski tok, kojom će gas od ruske Anape do turskog mjesta Kijikej ići cijevima ispod Crnog mora.

Svečanom otvaranju će, prema ranijim najavama domaćina, Erdogana, prisustvovati veliki broj zvaničnika, uključujući Putina i bugarskog premijera Bojka Borisova.

Jedan krak gasovoda dopremaće gas u Tursku, a drugi preko Bugarske u Srbiju i Mađarsku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.