Izvedeno 85% radova na dionici Smokovac - Mateševo; 25 miliona za izgradnju bulevara i cjevovoda na dionici Jaz – Aerodrom Tivat
Sa sjednice Vlade

Na sjednici Vlade usvojene Informacije

Izvedeno 85% radova na dionici Smokovac - Mateševo; 25 miliona za izgradnju bulevara i cjevovoda na dionici Jaz – Aerodrom Tivat

Na sjednici Vlade usvojena je i Informacija o aktivnostima na realizaciji projekta autoputa Bar – Boljare, koja sadrži pregled aktivnosti koje se odnose na stepen gotovosti po fazama radova - otvorena trasa, tuneli i mostovi.

"U Informaciji je, pored ostalog, navedeno da ukupan procenat izvedenih radova na izgradnji prioritetne dionice autoputa Smokovac - Mateševo u ovom trenutku iznosi oko 85 odsto", navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje bulevara i cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici Jaz – Aerodrom Tivat.

"Realizacija ovog projekta će poboljšati putnu infrastrukturu između Aerodroma „Tivat“ i glavnih turističkih destinacija u zemlji. Planirana vrijednost projekta iznosi 25 miliona eura za koji su finansijska sredstva obezbijeđena od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), dok je izrada Glavnog projekta u završnoj fazi", saopšteno je.

U diskusiji je navedeno da se kao prioritet nameće hitno iniciranje aktivnosti na izgradnji planiranog drugog cjevovoda od Budve do Tivta u dužini od oko 16 km, kojim će se podići trenutni kapacitet regionalnog vodovodnog sistema.

Zaključeno je da udruživanjem dva značajna državna subjekta u zajedničkoj implementaciji razvojnih planova sa EBRD, Uprava za saobraćaj Crne Gore i Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ će obezbijediti simultanu realizaciju projekta u cilju postizanja većeg kvaliteta izvedenih radova, skraćenja rokova izgradnje ova dva infrastrukturna projekta od nacionalnog značaja i obezbijediti uštedu koja se procjenjuje na iznos od najmanje 3 miliona eura.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.