Ohrabriće crnogorski put ka Evropskoj uniji
Darmanović – Etgen

Darmanović – Etgen

Ohrabriće crnogorski put ka Evropskoj uniji

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas u Podgorici sa predsjednikom Parlamenta Velikog Vojvodstva Luksemburg Fernandom Etgenom.

Tokom sastanka, šef crnogorske diplomatije pozdravio je frekventnost komunikacije, odlične bilateralne odnose dviju država, te ukazao na značaj intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Luksemburga ostvarivanju naših vanjskopolitičkih ciljeva, posebno u kontekstu učlanjenja Crne Gore u NATO i podrške na putu evropske integracije.

Predsjednik Parlamenta Etgen je, osvrnuvši se na partnerstvo Crne Gore i Luksemburga u okviru NATO, prenio interes za snaženje sveukupne bilateralne saradnje, kao i parlamentarnih veza.

„Ohrabrićemo crnogorski put ka Evropskoj uniji“, istakao je Etgen, naglasivši da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes EU, ne samo Regiona.

Sagovornici su zajednički ocijenili da evropske integracije nemaju alternativu, te da će Luksemburg ovaj stav promovisati u širim evropskim krugovima.

Na kraju razgovora pozdravljena je intenzivna saradnja dvije države na multilateralnom planu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.