Održan „Luštica Bay festival jesenjih boja“
Foto: Luštica Bay/Veri Veroza

Održan „Luštica Bay festival jesenjih boja“

Cjelodnevni „Luštica Bay festival jesenjih boja“, na kome je učestvovalo dvadesetak proizvođača hrane, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina iz Boke i okruženja održan je na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz gastronomske specijalitete, domaće proizvode, folklorne izvedbe i slikarsku koloniju za djecu i mlade.

Festival je organizovan pod nazivom „Dobro, bolje, domaće“, kao podrška nacionalnom projektu promocije domaćih ukusa i proizvođača iz Crne Gore, za čiju realizaciju je pored ostalih, zadužena i Nacionalna turistička organizacija.

„Kao i prošlogodišnji sajam, festival pokazuje da su ovakve manifestacije interesantne kako učesnicima koji predstavljaju svoju djelatnost, tako i posjetiocima koji žele da kupe kvalitetan domaći proizvod. Naš sljedeći sajam sa još raznovrsnijom ponudom biće festival „Hello Spring“ koji organizujemo u susret proljeću“, saopštila je PR savjetnica „Luštice Development“ Dragana Bećirović.

Likovnakolonijadetalj

Ove godine na sajmu novina je bila učešće „Meštrina“ iz Tivta, kao ženske organizacije koja se bavi rukotvorinama, a značajnu pažnju privukla je ponuda sira sa farme Dačević, povrća etno-domaćinstva Đedovina sa Grahova, te poljoprivredni proizvodi Vuksanović. Prirodna kozmetika, ljekoviti melemi i tinkture od ljekovitog planinskog bilja „Jelena“ zanimale su dame, a izuzetnu selekciju sireva, kao i svake godine, ponudila je Olga Ovčar sa Luštice. 

Održana je slikarska kolonija „Nijanse jeseni“ na kojoj su učestvovali učenici tivatskih osnovnih škola, te srednje mještovite škole „Mladost“ kojima je organizator obezbijedio štafelaje, kistove, boje i platna, za slikanje mediteranskog pejzaža. Članovi KUD „Boka“ izveli su u marini splet igara na opšte oduševljenje posjetilaca, saopšteno je iz Luštice.

Za najmlađe goste priređen je program animacije i zabave a imali su priliku da udome kučiće sa luštičke farme Ovčar. Kao i prethodne godine za posjetioce Sajma služene su pite od jabuka i višanja, koje je ovoga puta spremala pekara Davidović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.