Đukanović sa Davidseom

Đukanović sa Davidseom

"Podudarnost prioriteta SB i crnogorske ekonomije"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je nakon prisustva zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a imao sastanak sa Kunom Davidseom, izvršnim direktorom holandske konstituence u Svjetskoj banci.

Đukanović je istakao značaj ukupne saradnje sa SB uključujući kreditne podrške Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), kao dijela Svjetske banke.

On je ukazao na podudarnost prioriteta SB sa prioritetima crnogorske ekonomske politike, učvršćivanje fiskalne stabilnosti i podizanje nivoa konkurentnosti i otvaranje noviih radnih mjesta. 

ukanoviDavids2

Izvršni direktor u Svjetstkoj banci iskazao je zadovoljstvo prilikom da se sretne sa Đukanovićem i detaljnije se upozna sa vizijom razvoja u Crnoj Gori.

Pozitivnim je ocijenio procese u Crnoj Gori u pogledu rasta i fiskalne stabilizacije i iskazao interesovanje za saradnju u projektima zapošljavanja mladih, privatnog sektora i održivosti. On je takođe pohvalio balans koji Crna Gora uspijeva da ostvari između napretka i održivosti ekonomije. 

Sagovornici su se saglasili da je integracija regiona, najbolji okvir za njegov razvoj, posebno u kontekstu potrebe usvajanja novih znanja i evropskih standarda u savladavanju trgovinskih prepreka u regionu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.