Bulatović puštena da se brani sa slobode
Foto: Printscreen

Napustila ZIKS

Bulatović puštena da se brani sa slobode

Lidija Bulatović (24) iz Podgorice, koja se tereti da je prenosila poruke i prikupljala određene informacije za članove kriminalne grupe koja se tereti za ubistvo Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića, puštena je da se brani sa slobode.

Ona je bila u pritvoru od 12. aprila prošle godine, nakon hapšenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Njoj se na teret stavlja da je bila dio kriminalne grupe koja je organizovala i počinila ubistvo Šakovića i Jovanovića, ali da konkretno u tom zločinu nije imala ulogu, prenosi Pobjeda.

Podsjetimo, Šaković i Jovanović ubijeni su 31. marta u lokalu „Forum“ u centru Podgorice. Šaković je bio za stolom sa suprugom i kumovima kada je ubica uperio pištolj u njega. Prevrnuo je sto kako bi zaštitio prijatelje, a metak je pogodio Jovanovića za susjednim stolom. Istrčao je iz lokala, a ubica ga je sustigao i pucao mu u leđa.

Tokom istrage utvrđeno je da je Bulatović bila u emotivnoj vezi sa Markom Jovanovićem, koji se tereti da je direktni počinilac likvidacije Šakovića i Jovanovića, sa Baraninom Alanom Kožarom.

Bulatović je tokom saslušanja ispričala i da je Kožar, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa jednog barskog kriminalnog klana, njenom tadašnjem momku javljao kada će policija da ga pretresa.

Prema njenom iskazu, Marko Jovanović joj je rekao za Alana Kožara da je imao problema sa zakonom, da je imao okršaje sa nekim ljudima iz Bara i da je čak i nekom postavio bombu, ali joj nije rekao kome. Ispričao joj je da je Kožar mnogo opasan i da je povezan sa „zemunskim klanom“.

Bulatović je kazala da ne za ništa o ubistvu i da se sa Jovanovićem posljednji put vidjela 14. februara, odnosno mjesec i po prije zločina, a da su posljednji put razgovarali telefonom 19. februara.

Bulatović je kazala da ne za ništa o ubistvu i da se sa Jovanovićem posljednji put vidjela 14. februara, odnosno mjesec i po prije zločina, a da su posljednji put razgovarali telefonom 19. februara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.