Slovenija: Medvjed napao i povrijedio 80-godišnju ženu
Foto: Anadolija

Slovenija: Medvjed napao i povrijedio 80-godišnju ženu

Slovenačka policija objavila je da je 80-godišnja žena lakše povrijeđena kada ju je medvjed napao blizu njenog doma, južno od glavnog grada Ljubljane.

Policija je saopštila da je žena hospitalizovana nakon napada u subotu ujutru u selu Vrh nad Želimljami, petnaestak kilometara od Ljubljane, prenosi Anadolija.

Incident se dogodio nakon odluke Vlade Slovenije kojom je naložen odstrijel desetina medvjeda i vukova. Takvu odluku Vlada je obrazložila činjenicom da su premašili broj za malu državu od dva miliona stanovnika.

Populacija medvjeda u Sloveniji dostigla je brojku 1.000, a vlasti kažu da je ove godine treba smanjiti za 200.

Ekološke organizacije su se usprotivile odluci, ali Vlada insistira na tome da je bila neophodna zbog velikog broja napada na domaće životinje na farmama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.