Saradnja sa Asocijacijom biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori
Foto: UPCG

UPCG

Saradnja sa Asocijacijom biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori

Na danas održanom sastanku, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i predsjednik Asocijacije biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori (KTID) Ertaç Gungor dogovorili su potpisivanje Memoranduma o saradnji, kao i sprovođenje zajedničkih aktivnosti ova dva udruženja.

Sastanak upriličen u prostorijama UPCG organizovan je na temu unapređenja ekonomske saradnje Crne Gore i Turske, posebno u oblasti investicija u proizvodne kapacitete i razvoja građevinskog sektora, kao i realizacije zajedničkih aktivnosti KTID i UPCG.

Kako je saopšteno iz UPCG-a, učesnici sastanka razgovarali su o ekonomskim i investicionim potencijalima Crne Gore, postojećoj saradnji privrednika i mogućnostima uspostavljanja tješnjih veza između crnogorskih i turskih preduzeća.  

Kako je predsjednik KTID naglasio, poseban interes preduzeća iz Turske u nastupu na crnogorsko tržište su razvoj poslovanja i potencijalna ulaganja u sektore turizma, poljoprivrede, energetike, bankarstva, infrastrukture, a naročito građevinarstva.

Tokom sastanka, predsjednik UPCG i njegovi saradnici upoznali su predstavnike KTID sa trenutnim stanjem u crnogorskoj privredi, ekonomskim potencijalima zemlje, te benefitima potencijalnih ulaganja i saradnje sa kompanijama iz Crne Gore.

U tom dijelu, Mitrović je najavio punu otvorenost i podršku UPCG planiranim aktivnostima KTID-a, naročito u dijelu realizacije zajedničkih projekata, povezivanja sa članovima UPCG – crnogorskim preduzećima koja posluju u navedenim granama i očekivanoj pomoći njihovim investicionim planovima.

Ispred UPCG, sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Nebojša Popović, potpredsjednik Slaviša Šćekić, članovi Generalnog sekretarijata i privrednici - članovi Unije. Uz predsjednika KTID, učesnica sastanka bila je i Arnesa Lučević, generalna sekretarka asocijacije turskih privrednika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.