Futuristički enterijer: Tablet i tačskrin svuda, pa i na volanu (FOTO)
Foto: Byton promo

Futuristički enterijer: Tablet i tačskrin svuda, pa i na volanu (FOTO)

Kineska startap kompanija Byton objavila je nove fotografije unutrašnjosti svog prvog električnog automobila – krosovera M-Byte.

Byton je poznat po tome da se zalaže za revoluciju kada je riječ o unutrašnjosti budućih automobila. Tako je kineski proizvođač početkom godine predstavio komandnu tablu sa ogromnim, 48-inčnim tabletom, koji se prostire čitavom širinom kokpita.

3496524165d0764f678c9c887745073v4big

Foto: Byton promo

Sada smo u prilici da vidimo i druge detalje ovog futurističkog enterijera, kao što je 7-inčni ekran osjetljiv na, smješten u središtu volana, kao i 8-inčni tačped koji se nalazi na centralnoj konzoli između prednja dva sjedišta.

16436211345d0764f694bcb626848040v4big

Foto: Byton promo

Međutim, postavlja se pitanje kako će se vozači ovih automobila snaći u mnoštvu ekrana osjetljivih na dodir, od kojih je onaj na volanu ima veću dijagonalu od mnogih multimedijalnih displeja u savremenim automobilima, dok je glavni ekran na komandnoj tabli i do 7 puta veći od regularnih tableta.

Interesantno je da je Byton predvidio da se neke komandama glavnog displeja može pristupiti preko tačpeda na centralnoj konzoli, na kome se inače nalazi i kontrole klima-uređaja, ali i podešavanja položaja sjedišta.

Sa druge strane, kineski proizvođač ostavio je neke fizičke komande, poput dugmića za biranje stepena prenosa automatskog mjenjača (P, R, N i D).

Byton u svom saopštenju navodi da je namjera bila da vozaču i putnicima stvori “komforan i udoban ambijent, poput onog u luksuzno opremljenim dnevnim sobama”.

Ipak, treba imati na umu da je riječ o automobilu – objektu koji se kreće i kojim upravlja vozač, pa nije baš uputno da se on i previše opusti tokom vožnje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.