Sjutra radna akcija čišćenja tvrđave Mogren
Foto:Opština Budva

Inicijativa Carevića

Sjutra radna akcija čišćenja tvrđave Mogren

Na inicijativu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića sjutra u 12 časova biće organizovana radna akcija čišćenja tvrđave Mogren.

Zahvaljujući Službi zaštite i spašavanja i Komunalnom preduzeću Budva biće obezbijeđeni svi potrebni alati i mehanizacija za što bolje sprovođenje ove akcije, saopštili su iz kabineta Carevića.

Podjsetili su da tvrđava Mogren potiče iz austrougarskog vremena, sagrađena je još 1860. godine radi zaštite grada sa zapadne strane.

Još tada teško je oštećena i kao takva i danas stoji, iako se sa nje pruža jedan od najljepših pogleda na grad i ostrvo Sveti Nikola.

Predsjednik Opštine pozvao je sve zainteresovane građane da se pridruže ovoj akciji i pomognu u čišćenju ove tvrđave.

"Ne dajmo tvrđavu rastinju i zaboravu, da tvrđava Mogren ne bude zaboravljeno fortifikaciono utvrđenje Budve već prepoznatljiv lokalitet njene materijalne kulturne baštine”,poručio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.