Šćekić: Kasnili i loše izvedeni radovi
Foto: Opština Berane

Šćekić: Kasnili i loše izvedeni radovi

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić se izvinio građanima Berana u ime lokalne uprave, prije svega zbog činjenice da sve vrijeme imaju razumjevanja i strpljenja za oštećenja na svim onim saobraćajnicama u gradu na kojima su već jednom izvođeni i više puta prolongirani radovi.

Šćekić je naglasio da je Opština insistirala na tome da isti budu realizovani na najkvalitetniji mogući način kako bi se problemi građana riješili na duži vremenski period i dodao da očekuje da se u narednom periodu pokrene pitanje odgovornosti.

Direktor Uprave javnih radova, dr Rešad Nuhodžić sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti Beranama gdje se sastao sa Šćekićem i njegovim saradnicima.

Kako su naveli iz Opštine Berane, posjeta je organizovana sa ciljem da se ukaže na probleme koji su se pojavili na određenim infrastrukturnim projektima koji se realizuju u toj opštini, a finansiraju sredstvima iz kapitalnog budžeta države.

Ovom prilikom, rukovodstvo Opštine i predstavnici Uprave, u prisustvu nadzora i izvođača radova, obišli su nekoliko lokacija na kojima su izvođeni radovi u tom gradu, u prethodnom periodu.

Riječ je konkretno o sanaciji klizišta na Vasovim vodama i radovima koji se izvođeni u nastavku gradske obilaznice do mosta „Nika Strugar“, kao i onima u ulici Todora Đeda Vojvodića.

Šćekić i Nuhodžić, zajednički su konstatovali nakon obilaska da izvođači radova nisu ispoštovali dinamiku koja je bila predviđena tenderom, kao i kvalitet radova koji je trebao biti postignut.

Šćekić je istakao da je kvalitet izvedenih radova na pomenutim lokacijama pokazao određene nedostatke što je rezultiralo pojavljivanjem novih problema.

„Opština Berane očekuje da se u narednom periodu postavi pitanje odgovornosti kako nadzora i izvođača radova sa jedne strane, tako i nadležnih u Upravi sa druge strane, ako se ispostavi naravno da je i tu bilo određenih propusta, što je i iznijeto na sastanku sa sadašnjim gospodinom Nuhodžićem“, kazao je Šćekić, izražavajući istovremeno sigurnost da će se preduzeti sve mjere kako bi se postojeće stanje saniralo na pomenutim infrastrukturnim projektima.

IMGL3688

Foto: Opština Berane

On je istakao da je sa direktorom Uprave dogovoreno da se odmah pristupi rješavanju problema tako što će vrlo brzo biti formirana Komisija po određenim objektima koja će imati zadatak da utvrdi činjenično stanje i proslijedi na dalji postupak nadzoru i izvođaču radova.

Nuhodžić je ponovio da nije zadovoljan dinamikom i kavlitetom izvedenih radova i dodao, „U tom smjeru dogovorili smo konkretne aktivnosti. Ovih dana biće formirana Komisija koja će doći i obići pomenuta gradilišta. U vrlo kratkom roku nakon dobijanja izvještaja preduzećemo i konkretne korake, a što je najvažnije da se podstojeće stanje mora sanirati i da se ništa ne smije raditi na štetu kvaliteta“.

IMGL3753

Foto: Opština Berane

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji projekta „Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišććivanje otpadnih voda“ koji je veoma značajan za Berane.

„Radovi na tom projektu su u završnoj fazi. Ovih dana bi trebalo da se krene sa probnim ispitivanjima i što je najbitnije do kraja godine biće završene sve potrebne aktivnosti kako bi projekat predat na upotrebu. Naravano asfaltiraćemo onaj dio saobraćajnica u gradu koje se zbog radova na kanalizacionoj mreži trenutno ne mogu neometano koristiti. U tom dijelu, dugujemo veliku zahvalnost građanima Berana što su oni ti koji imaju najviše razumuejvanja zbog izvođenja istih, a koji će u krajnjem, nakon završetka projekta imati najviše koristi“, zaključio je Nuhodžić.

IMGL3775

Foto: Opština Berane

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici opštine Berane Rade Kljajić i Marko Lalević, menadžer Opštine Vladimir Đaković, zatim direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović i njegov pomoćnik Miloš Raičević, kao i savjetnik u Službi predsjednika Darko Stojanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.