Predlog Markovića: Minimalna zarada da bude 222 eura
Ilustracija

Povećanje za 15%

Predlog Markovića: Minimalna zarada da bude 222 eura

Vlada Crne Gore ovlastila je svoje članove u Socijalnom savjetu da predlože povećanje minimalne zarade za 15%, saopštio je na današnjoj sjednici premijer Crne Gore Duško Marković.

To podrazumijeva povećanje minimalca sa sadašnjih 193 eura na 222 eura.

Marković je saopštio da ta odluka ima za cilj unapređenje životnog stasndarda građana sa najnižim primanjima, kao i smanjenje poreskih opterećenja koje će relaksirati poslodavce.

"Odluku smo u mogućnosti da donesemo zahvaljujući ohrabrujućim rezultratima ostvarenim dosljednim sprovođenjem ekonomske politike ostvarenim u prethodnom periodu", kazao je premijer.

Ističe da će Vlada, kao i do sada, sve aktivnosti sprovoditi u stalnoj komunikaciji sa zainteresovanim stranama: i socijalnim partnerima i preduzetnicima i predstavnicima struke i nauke i civilnog sektora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.