Marković: Preoraćemo cijelu Crnu Goru ako treba da nađemo napadače na Tomkića
Duško Marković

Marković: Preoraćemo cijelu Crnu Goru ako treba da nađemo napadače na Tomkića

Napad na porodicu Tomkić iz Berana napad je na Crnu Goru i vrijednosti koje baštini, poručio je večeas crnogorski premijer Duško Marković.

Igoru Tomkiću iz Berana, koji je prošle sedmice pretučen u svojoj prodavnici u ovom gradu samo zbog toga što je po nacionalnosti Hrvat, kasno sinoć zapaljena je prodavnica. 

Porodica Tomkić prijetnje i maltretiranja trpi više mjeseci.

Tim povodom večeras je reagovao i Marković, koji je potvrdio da je porodica Tomkić meta organizovanih napada zbog nacionalne pripadnosti. 

Marković je istakao da su to i napadi na Crnu Goru i vrijednosti koje baštini – multietničnost i multikonfesionalnost. 

"Preoraćemo ako treba cijelo Berane i cijelu državu da nađemo izvršioce i nalogodavce", poručio je Marković.

Napad na porodicu Tomkić osudio je i ministar unutrašnjih poslova Mevludih Nuhodžić.

"Radi se o gnusnom i kukavičkom činu koji ne ide u prilog ni multieničkim Beranama, ni multietničkoj, multivjerskoj i multinacionalnoj Crnoj Gori. Naprotiv, ovakvi slučajevi mogu da naruše taj sklad, ali neće uspjeti u tome", kazao je Nuhodžić. 

On je poručio da se takvi slučajevi neće ukorijeniti u Crnoj Gori. 

"Ako neko misli da kroz slučajeve dođe do ukorjenjivanja ovih stvari, to neće uspjeti. Nadležne institucije, ni država Crna Gora, to neće dozvoliti", poručio je Nuhodžić. 

Prema njegovim riječima, policija i svi nadležni organi rade na rasvjetljavanju tog slučaja. 

"Vjerujem da će otkriti počinioce, a onda je na nadležnim organima da ih kazne najoštrijom kaznom“, kazao je Nuhodžić. 

On je istakao da je Crna Gora država u kojoj svi mogu da žive zajedno, bez obzira na vjeru i naciju, i to je, kako je naveo, pokazala u mnogo težim uslovima.

Zbog prebijanja Tomkića, prošle sedmice su uhapšeni M. R. (25) i N. P. (19) iz Berana, kojima je određen protvor do 30 dana.

Iz Uprave policije je saopšteno da intezivno rade kako bi rasvijetlili paljenje prodavnice porodice Tomkić.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.