Put Foča- Šćepan polje - Plužine i most na Tari infrastrukturni prioritet
Ivan Brajović

Radmanović i Brajović u Budvi:

Put Foča- Šćepan polje - Plužine i most na Tari infrastrukturni prioritet

Izgradnja puta Foča – Šćepan polje s jedne i Plužine – Šćepan polje s druge strane, kao i mosta na Tari prioritetan je projekat koji bi doveo do bolje infrastrukturne povezanosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore rečeno je tokom susreta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojše Radmanovića u Budvi sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Naime, Brajović je bio domaćin 16. konferencije predsjednika parlamenata Jadransko – jonske inicijative u Budvi.

Tokom susreta sa Brajovićem Radmanović istakao je da je parlamentarna saradnja veoma važan segment dobrih bilateralnih odnosa BiH i Crne Gore.

Tokom sastanka konstatovano je da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, te naglašeno da sporazum o granici, koji su BiH i Crna Gora potpisale, predstavlja dobar primjer rješavanja ovog pitanja za sve susjedne zemlje u regionu.

Naglašeno je da prijateljske odnose dvije susjedne države treba iskoristiti za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. Istaknuta potreba da se radi na boljoj prohodnosti granice između dvije zemlje, posebno u ljetnoj turističkoj sezoni.

Razmijenjene su informacije o političkim prilikama u BiH i Crnoj Gori, kao i o procesu evropskih integracija u kojem učestvuju obje zemlje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.