Sirene za uzbunu u Tel Avivu, Izrael odgovorio napadom na Pojas Gaze

Sirene za uzbunu u Tel Avivu, Izrael odgovorio napadom na Pojas Gaze

Izrael je pokrenuo vazdušne napade na Pojas Gaze nekoliko sati nakon što su dvije rakete ispaljene na Tel Aviv. Hamas i manja ekstremistička organizacija Islamski džihad negirali su umiješanost. Prvi put od 2014. godine sirene za uzbunu oglasile su se u Tel Avivu.

Izraelska vojska navodi da je tokom protekle noći pogodila 100 meta pokreta Hamas u Pojasu Gaze, kao odgovor na raketni napad na Tel Aviv, prenosi AP.

Navodi se da je izraelska vojska gađala poslovni kompleks u gradu Gazi, podzemni kompleks koji je služio Hamasu kao glavno potrojenje za proizvodnju raketa, kao i centar koji je ta organizacija koristila za program dronova.

Izraelski vazdušni napadi uslijedili su nakon raketnog napada na Tel Aviv, a Hamas i manja ekstremistička organizacija Islamski džihad negirali su umiješanost.

Navodi se da su novi sukobi izbili u trenutku napora koje Egipat preduzima u posredovanju za proširenje sporazuma o prekidu vatre između dva ljuta protivnika, koji su poslednji put ratovali 2014. godine.

Rakete iranske proizvodnje?

Izraelski TV kanal 10 news javio je, pozivajući se na neimenovane vojne zvaničnike, da je riječ o raketama "fadžr" iranske proizvodnje.

Kako je kanal prenio, jedna od njih je pala u nenaseljeno područje i nema informacija da je neko povrijeđen u napadu.

Za sada nema izvještaja o eventualnim žrtvama.

Ovo je prvi put da se Tel Aviv našao na meti raketa od rata protiv ekstremista u Gazi 2014, navodi AP. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.