Poginuo Šaban Šaulić!(FOTO)
Šaban Šaulić

Teška nesreća u Njemačkoj

Poginuo Šaban Šaulić!(FOTO)

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, rekao je za "Novosti" Šabanov zet Bata Mirković.

Proslavljeni folk pjevač Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Kako saznaje Pink.rs kralj narodne muzike je sa svojim kumom, hitno prevezen u bolnicu, a ljekari su se do posljednjeg trenutka borili za njegov život.

Udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, kod dijela na kom se nalazi gradilište, blizu mjesta Gitersloh.

Dodaje se da su dva vozila sletjela sa puta i udarila u bankine, a inicijalni izvještaji su glasili da su tri osobe iz vozila Seat Ibica povrijeđene. 

Dalje je navedeno da je suvozač iz tog vozila podlegao povredama u bolnici. 

U okviru istrage, dodaje se, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač automobila tipa Mazda 6, koje je učestvovalo u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju. 

Autoput između Dortmunda i Bilefelda je bio blokiran pet sati.

1image1024width
Sa mjesta nesreće, Foto: Carsten Borgmeier
 

Šaulić, koji je rođen 1951. godine bio je jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike na području bivše Jugoslavije, a iza sebe je ostavio niz hitova. Prvi album objavio je 1969. godine, a od tada njegova bogata muzička karijera ide uzlaznom putanjom.

Informacija o pogibiji iznenadila je i potresla mnoge fanove širom regiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.