Crna Gora podržava napore za diplomatsko rješenje ukrajinske krize
Sastanak Bošković - Černiš

Sastanak Bošković - Černiš

Crna Gora podržava napore za diplomatsko rješenje ukrajinske krize

Ministar za pitanja privremeno okupiranih teritorija i interno raseljenih lica Ukrajine Vadim Černiš boravio je danas u posjeti Ministarstvu odbrane i tom prilikom se sastao sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je izrazio zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga Crne Gore i Ukrajine na najvišem nivou, što predstavlja najbolju potvrdu odličnih odnosa dvije države.

On je istakao da Crna Gora snažno podržava diplomatske napore ka održivom rješenju ukrajinske krize, zasnovanom na suverenitetu, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, u sklopu njenih međunarodno priznatih granica.

Bošković je naglasio da Crna Gora zastupa stavove koji su u skladu sa vanjskom politikom i vrijednostima Evropske unije. 

Černiš je iskazao zahvalnost Crnoj Gori na podršci u rješavanju ukrajinske krize kroz dijalog i posredovanje međunarodne zajednice, kao i na činjenici što Crna Gora prepoznaje stratešku ambiciju Ukrajine da postane punopravna članica NATO i EU.

"On je izrazio uvjerenje da ekspertiza i bogata iskustva naše države iz tih procesa mogu znatno pomoći Ukrajini pri ispunjavanju svojih vitalnih državnih interesa. Černiš je upoznao sagovornika sa aktuelnom situacijom u Ukrajini, uz poseban osvrt na ukrajinsku krizu i trenutno stanje u privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine. On je naglasio da je od 2014. godine u Ukrajini vidljiv napredak, te da su reformisane gotovo sve sfere društva", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sagovornici su ocijenili da su poštovanje međunarodnih standarda u oblasti ljudskih prava i sloboda ključni za razvoj Ukrajine, a da su saradnja i razmjena iskustava u oblasti evropskih i evroatlantskih integracija značajni za obje zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.