Đoković o reprizi sa Congom: Bio sam nervozniji nego inače
Novak Đoković, foto:Anadolija

Đoković o reprizi sa Congom: Bio sam nervozniji nego inače

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je tokom današnjeg meča sa Francuzom Žoom Vilfredom Congom osećao veću nervozu nego što je uobičajeno.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je tokom današnjeg meča sa Francuzom Žoom Vilfredom Congom osećao veću nervozu nego što je uobičajeno. 


Đjoković se plasirao u treće kolo Australijan opena pošto je pobedio Congu sa 6:3, 7:5, 6:4. To je repriza finala tog turnira iz 2008. godine, kada je Đoković osvojio prvi grend slem trofej.

"Sigurno se mogla osetiti tenzija na terenu od početka. Mislim da smo obojica prolazili kroz mnogo emocija. Znajući istoriju koju imam sa njim, mislim da je to još otežalo današnji meč. Bio sam nervozniji nego inače", rekao je Đoković.

Đoković je imao problema sa povredom lakta, sredinom prošle sezone se vratio na teren i osvojio Vimbldon i Ju Es open. Takođe, srpski teniser se vratio na prvo mesto na ATP listi. Upitan da li je iznenadjen što se vratio u vrhunsku formu Đoković je odgovorio da nije.

"Uvek verujem u sebe i mislim da je to dominantno osećanje kod mene. Ali, sa druge strane, prijatno sam iznenađen koliko brzo sam se vratio na prvo mesto", rekao je on.

Conga od 2008. nije igrao u finalu nekog grend slem turnira. Njemu je za učešće na prvom grend slem turniru u sezoni dodeljena specijalna pozivnica organizatora.  

Trenutno je 177. na ATP listi, pošto je veći deo prošle sezone propustio zbog operacije levog kolena.

"Uvek je teško igrati protiv Žoa. Nepravedno je na toj poziciji. Uvek je bio vrhunski igrač", rekao je Đoković.

On će u trećem kolu igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je bio bolji od Taro Danijela iz Japana sa 6:3, 7:6, 6:3. 

"Poštujem ga, posebno njegov profesionalizam, a tako je mlad. Psihički je sazreo", naveo je Đoković.

Šapovalov je jedan od 10 tenisera mladjih od 23 godine u trećem kolu Australijan opena. On je rekao da mu se ispunio san što će igrati protiv Đokovića na jednom grend slem turniru.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.