Viši sud donio naredbu za izdavanje potjernice za Brankom Milić
Branka Milić foto: Screenshot

Viši sud donio naredbu za izdavanje potjernice za Brankom Milić

Podgorički Viši sud donio je naredbu za izdavanje potjernice za Brankom Milić, jednom od optuženih u slučaju pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Optužena Branka Milić, koja je državljanka Srbije, od petka se krije u ambasadi Srbije u Podgorici.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, povodom aktuelne situacije u vezi sa Brankom Milić, u ponedjeljak je pozvalo ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Republike Srbije.

Milić i još 13 lica optuženi su da su 16. oktobra 2016. godine, u noći održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori planirali organizovani ulazak u Skupštinu Crne Gore, kao i likvidaciju bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Suđenje optuženima za pokušaj državnog udara je u toku

Podsjećamo, Milićeva je prošle sedmice samovoljno napustila glavni pretres i izjavila da više neće dolaziti na glavne pretrese, a pri izlasku iz Višeg suda otišla je u ambasadu Republike Srbije gdje se zadržala.

Premijer Duško Marković juče je, odgovarajući na pitanja novinara nakon premijerskog sata, poručio da bjekstvo optužene Branke Milić u ambsadu Srbije u Podgorici neće ugroziti odnose sa Srbijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.