Gradiće ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura u zaleđu Pržna
Sa sastanka

Marković primio predstavnike Qatari Diara

Gradiće ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura u zaleđu Pržna

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike kompanije "Qatari Diar", na čelu sa izvršnim direktorom Abdulom Bin Hamadom Alatijahom.

Kompanija je dio katarskog državnog investicionog fonda i sa svoje tri podružnice raspoređene na tri kontinenta trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednosti preko 35 milijardi dolara u 24 zemlje širom svijeta, pojašnjavaju iz Vlade Crne Gore.

Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta, gdje namjeravaju da izgrade ekskluzivni turistički kompleks vrijedan 270 miliona eura.

Naglasili su svoju posvećenost realizaciji ove investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta, kažu iz Vlade.

20181123PVDuskoMarkovicpredstavniciQatariDiar8

Marković je upoznao sagovornike sa činjenicom da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijednosti preko 4 milijarde eura, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unapređenje investicionog ambijenta.

Istakao je da su vrata otvorena za kredibilne investitore od kojih ne očekujemo samo novac već i prenošenje u Crnu Goru iskustava u poslovanju i upravljanju.

Marković je izrazio zadovoljstvo najavom započinjanja ovog razvojnog projekta i dao uvjerenje da će ovakvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.