Vuković najavio postepeno zatvaranje saobraćaja u centru Podgorice
Vuković, foto:AA

100 dana gradske uprave, u planu brojni projekti

Vuković najavio postepeno zatvaranje saobraćaja u centru Podgorice

Nova gradska uprava u Podgorici, na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, obilježava 100 dana rada. Čelnik glavnog grada Crne Gore iskazao je zadovoljstvo urađenim u proteklom periodu, najavio izgradnju modernih saobraćajnica, vrtića i škola, ali i projekat postepenog zatvaranja saobraćaja u centru Podgorice.

Na konferenciji povodom 100 dana njegovog rada, kojoj su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Časlav Vešović i Slađana Vujačić, kao i direktori lokalnih preduzeća, Vuković je najavio i podizanje spomenika Josipu Brozu Titu i Ivanu Crnojeviću. 

„Putna infrastruktura je od velike važnosti i tokom mandata ove uprave biće završen bulevar kroz Donju Goricu. Aerodrom u Golubovcima biće povezan bulevarom sa Danilovgradom, a osim bulevara u Donjoj Gorici, realno je da će biti završen bulevar kroz Gornju Goricu, stari put ka Danilovgradu, na šta se čeka dugo i predugo”, kazao je gradonačelnik Podgorice, prenosi agencija Anadolija.

On je najavio izgradnju vrtića i škola u djelovima grada gdje postoji potreba za tim objektima, a takođe je istakao i da je izgradnja kolektorske mreže najvažniji projekat u toku mandata ove gradske uprave. 

Vuković se osvrnuo i na problem gradskog prevoza u Podgorici i naglasio da će u narednom periodu pokušati da kroz izradu elektronske kartice unaprijedi taj dio.

„Beograd sada kreće u projekat uvođenja električnih i hibridnih autobusa. Vidjećemo kakvo je njihovo iskustvo. Takođe, razmišljamo i o alternativnim vidovima prevoza – biciklima. Naši građani će imati priliku da koriste bicikla, koja će biti na više lokacija“, kazao je Vuković. 

2018110923333919038868348WebSa press konferencije, foto:AA

Osim već usvojene inicijative da grad podigne spomenik bivšem predsjedniku SFRJ Josipu Brozu Titu, gradonačelnik Podgorice je najavio da bi tokom naredne godine mogao da bude podignut spomenik Ivanu Crnojeviću. 

„Glavni grad želi da se oduži onim ličnostima koje su bile najzaslužnije za ovo što je današnja Crna Gora“, naglasio je Vuković. 

Jedan od projekata uprave je i izmještanje saobraćaja iz samog centra grada. 

„Kako bismo stimulisali ljude da se okrenu zdravom životu, pokušaćemo da zatvorimo centar za saobraćaj. Svako ko je bio u Ljubljani prije deset godina i danas, može da vidi jednu promjenu. Možemo da se ugledamo na njih. Naša ideja je da se počne sa Bokeškom i Njegoševom ulicom, rekao je Vuković. 

Novost će biti i novogodišnje proslave u Podgorici. Dosadašnja praksa da se oganizuje koncert za doček Nove godine biće zamijenjena manifestacijom Podgorički bazar. 

„Umjesto proslave koja bi trajala dan-dva, od 19.decembra do 10. januara imaćemo jednu vrstu novogodišnjeg bazara. Ideja je da svaki dan imate aktivnost i preko dana i uveče, da se osjeti duh novogodišnjih i božićnih praznika“, poručio je Vuković. 

Na pitanje novinara da li se mogu očekivati otpuštanja radnika u gradskoj upravi, Vuković je istakao da je Ministarstvo finansija dopisom obavijestilo gradsku upravu da je planom optimizacije predviđeno smanjenje broja zaposlenih od 10 do 30 odsto.

"Ja sam dopis proslijedio direktorima gradskih preduzeća, da sagledaju da li ima prostora za smanjenje zaposlenih u tim službama", rekao je Vuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.