Ukazuju na štetne efekte naftne industrije na životnu sredinu
Foto: NVO Green home

NVO "Green Home" se pridružuje kampanji "Eni enemy of the planet"

Ukazuju na štetne efekte naftne industrije na životnu sredinu

NVO "Green Home" pridružuje se internacionalnoj kampanji "ENIENEMY" čiji je cilj da se ukaže na štetne efekte naftne insustrije na životnu sredinu sa posebnim akcentom na aktivnosti italijanske kompanije ENI, saopšteno je iz NVO "Green home".

Kampanja se, kako je istaknuto, sprovodi u 7 država: Belgija, Portugal, Hrvatska, Francuska, Italija, Grčka, Velika Britanija i Crna Gora.

Kako je navedeno, Kampanju kooradinira NVO "Legambiente" iz Italije u saradnji sa NVO "Climate Action Network Europe" iz Belgije, "Coordinating Committee for International Voluntary Service" iz Francuske, NVO  Zelena Istra iz Hrvatske, "Overseas Development Institute" iz Velike Britanije, Plataforma "Algarve Livre De Petróleo" iz Portugala i NVO "Green Home" iz Crne Gore.

U okviru kampanje "Eni enemy of the planet", kako se ističe, NVO "Legambiente" iz Italije napravila je dosije o kompaniji ENI i naftnim projektima koje ova kompanija sprovodi u  71. državu svijeta. 

Podsjećanja radi, istakli su da kompanija ENI  zajedno sa ruskom energetskom kompanijom Novatek i Vladom Crne Gore potpisala je ugovor za površinu od 1.1228 km2, odnosno  četiri bloka u opštini Ulcinj za istraživanje i eksploataciju nafte i gasa. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.