Simović: Tržište Mesoprometa se neće izgubiti, uskoro gradnja novih fabrika
Milutin Simović, foto: Kodex

Kompanija važna za ekonomiju cijele države

Simović: Tržište Mesoprometa se neće izgubiti, uskoro gradnja novih fabrika

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović kazao je juče da će se ubrzo zajedničkim naporima vidjeti počeci izgradnje novih fabrika Mesoprometa u Bijelom Polju, kao i da se tržište nakon požara neće izgubiti.

Podsjećamo, u ogromnom požaru koji je izbio 30.aprila vatra je progutala oko 10 000 m2 poslovnog prostora kompanije Mesopromet Franca. Šteta se mjeri desetinama miliona eura. 

Simović je istakao da je oporavak fabrike tema kojom se u Ministarstvu bave na dnevnom nivou.

On je ponovio da je kompanija važna za ekonomiju Bijelog Polja i cijele države, jer funkcioniše u sektoru agroindustrije, primarne poljoprivrede, trgovine, turizma i koja u ukupnom sistemu zapošljava preko 1000 zaposlenih, "kao i zbog vertikalne integracije u sektoru poljoprivrede i ogromnog broja individualnih poljoprivrednih proizvođača koji su svojom proizvodnjom naslonjeni na kompaniju i koji u njoj prepoznaju sigurni otkup poljoprivrednih proizvoda".

"Sve to nas je uputilo da zajedno sa kompanijom budemo u dnevnom kontaktu i definišemo akcioni plan i brzo saniranje situacije. Imali smo brojne susrete i sastanke sa nivoa resornih ministarstva, u Vladi smo imali sastanak gdje smo pozvali sve banke kod kojih je Mesopromet povjerilac da naprave posebne aranžmane za fabriku i čuli smo odnos razumijevanja podrške i spremnosti za takvo nešto", kazao je Simović.

5ae89334d7444a6fa3e958e50a0a0a67P1020072previewOrg

Ponovio je da je Vlada zajedno sa Privrednom komorom, Ministarstvom ekonomije, Investiciono razvojnim fondom kazala da će podržati izradu projektne dokumentacije za nove fabrike.

"Vidim da se u kompaniji ozbiljno razmišlja o konceptu novih fabrika koje će biti kapacitetom vrijednije i standardima ispred prethodne. Siguran sam da ćemo sa kompanijom i njenim zaposlenima i vlasnicima uskoro vidjeti početke izgradnje nove fabrike", kazao je ministar.

Simović je istakao da ga posebno raduje to što se tržište neće izgubiti.

"Raduje me to što je Mesopromet i danas dobro pozicioniran na tržištu, uz pomoć alternativnih pogona u djelovima fabrike koji nisu oštećeni, a u saradnji sa ostalim privrednicima Bijelog Polja. Uprkos velikoj šteti ovo sve može da bude dobar primjer i dobra poruka iz Crne Gore,  a to je da se solidarnost pokazala opet  kao odlika naših ljudi,  da se pokazala odvažnost vlasnika i svih zaposlenih i demonstrirala se zajednička spremnost lokalne samouprave i Vlade da se podijeli teret novih početaka", zaključio je Simović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.