Crna Gora 17. juna obilježava 75 godina od Bitke na Sutjesci
Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska neodvojivi dio antifašističke tradicije

Crna Gora 17. juna obilježava 75 godina od Bitke na Sutjesci

Ministar odbrane Predrag Bošković, primio je danas u posjetu predstavnike Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, uglednog književnika i akademika Zuvdiju Hodžića i publicistu i novinara Dragana Mitovog Đurovića.

Sagovornici su se složili da su vrijednosti koje baštini 9. maj, Dan Evrope, datum kada je 1945. godine pao fašizam, kao i slavna bitka na Sutjesci, od koje obilježavamo 75 godina, trajno usađene u crnogorsku istorijsku vertikalu.

Ministar je naglasio da je Vojska Crne Gore neodvojivi dio antifašističke tradicije Crne Gore. Hodžić i Đurović su istakli da sve aktivnosti Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore imaju pečat izuzetne saradnje sa Vojskom Crne Gore, na svim nivoima, , saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Bošković je najavio da će se rado odazvati pozivu da 17. juna prisustvuje svečanosti obilježavanja 75 godina od Bitke na Sutjesci, kojoj je Crna Gora domaćin po prvi put.

Tokom razgovora bilo je riječi o revalorizovanju Spomen sobe Pete proleterske brigade, koja je smještena u krugu podgoričke kasarne u Maslinama.

Sagovornici su se složili da je riječ o vrijednoj zbirci oružja, predmeta i memorabilije koja mora dobiti adekvatan tretman. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.