Pavićević: Zaista smatramo da je potrebno povećati zarade zaposlenima u prosvjeti
Zvonko Pavićević

Sve je na Vladi i Ministarstvu

Pavićević: Zaista smatramo da je potrebno povećati zarade zaposlenima u prosvjeti

Sindikat prosvjete Crne Gore uputio je juče Vladi i resornom ministarstvu zahtjev za otpočinjanje pregovora o povećanju plata. Predsjednik te sindikalne organizacije, Zvonko Pavićević kaže da očekuje brzu reakciju nadležnih.

"Mi smo svoj dio posla uradili. Zaista smatramo da je potrebno povećati zarade zaposlenima u prosvjeti. Ne bih želio da licitiram brojevima, vidjećemo kako će se sve odvijati. Sad je sve na Vladi i Ministarstvu", kazao je Pavićević za Dnevne novine.

Iz Sindikata je saopšteno da su zaposleni u prosvjeti opterećeni ubrzanim promjenama u obrazovnom sistemu, gdje se od njih očekuje da motivisano iznesu sve zahtjeve koji im se postavljaju novim zakonima i reformom obrazovnog sistema.

Podsjećanja radi, Glavni odbor Sindikata zaključio je na sjednici u petak da je položaj i tretman prosvjetnih radnika na nezadovoljavajućem nivou i da njihov materijalno-socijalni status ne prati proklamovane ciljeve Vlade.

Provjetni radnici su, kako se navodi, nezadovoljni činjenicom da su njihove plate i dalje ispod državnog prosjeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.