Bjelopoljci uživaju u pjesmi, igri i domaćoj zdravoj hrani
Foto:Facebook

Novogodišnji bazar

Bjelopoljci uživaju u pjesmi, igri i domaćoj zdravoj hrani

Na bjelopoljskom gradskom trgu održava se novogodišnji ,, Bjelopoljski bazar”. Posjetioci mogu kupiti raznovrsne tradicionalne domaće prozvode kao i ručne radove izložene na oko 60tak štandova.

Organizatori ove manifestacije su Turistička Organizacije Bi­je­lo Po­lje, Se­kre­ta­ri­ja­t za ruralni i održivi razvoj opštine Bijelo Polje, Cen­tar za kul­tu­ru Bijelo Polje, TA Rams, Se­kre­te­ri­ja­t za pred­u­zet­ni­štvo i eko­nom­ski raz­voj, Kancelarija za mlade i JU Ratkovićeve večeri poezije.

-Ovaj Bazar kreativnosti održava se tradicionalno od 2013. godine i  koncipiran je kao svojevrsna prezentacija koja će predstaviti kulturu i tradiciju ovog prostora, preko ručno rađenih višenamjenskih i unikatanih predmeta praktično iz svih oblasti primijenjene umjetnosti, rukotvorina modernog dizajna , suvenira i domaće radinosti, kao i kvalitetnih smještajnih kapaciteta u turističkom sektoru. Bjelopoljski bazar je nedvosmisleno još jedna potvrda da turistički potencijali sjevera naše države još uvijek nijesu adekvatno valorizovani, kako u prirodnim tako i u ljudskim resursima. Na tom planu nam predstoje brojne aktivnosti i obaveze kako bismo ta dobra što prije i u što većem broju i obimu približili korisnicima, naravno na dobro i proizvodnih struktura i korisnika- potrošača, a samim tim i na korist našeg Bijelog Polja-  kazala je otvarajući Bazar juče potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić.

2611424517649105038038223712728487080297078n

Foto:Kodex

Istakla je da je lijepo biti  na manifestaciji gdje se promovišu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, raznovrsnih narodnih rukotvorina, originalne domaće kuhinje, starih zanata, bogate i duhom kraja oplemenjene ponude hotela i restorana Etno sela, srdačnih i gostoljubivih susreta na svakom koraku.

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović izrazila je zahvalnost svima koji su prisutni na Bazaru.

-Bjelopoljski Bazar je pokazao da ima razloga da traje i postane tradicija a mi ćemo se i u budiće truditi da damo svima podršku u promociji i prezentaciji svega onoga što čini turističku ponudu grada. Nadam se da ćemo ova dva dana imati zaista šta da vidimo, jer su se izlagači potrudili da prezentuju svoje najbolje proizvode-  kazala je Obradović.

U kulturnom programu kako učestvovala su djeca iz JPU “Dušo Basekić”, Udruženje roditelja djece sa smetnjma u razvoju “Oaza”, učenici škola “Risto Ratković”, “Dušan Korać”, “Marko Miljanov”, “Vladislav Sl. Ribnikar”, kao i JU Centar za kulturu. Tokom "Bjelopoljskog bazara" posjetioce će zabavljati i Bjelopoljski tamburaši, a JU Ratkovićeve večeri poezije obezbijediće i dolazak muzičara Dragoljuba Đuričića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.