Joković: GO će odlučiti o Miliću i Pavićević
Vladimir Joković

"Kako većina bude htjela tako će biti"

Joković: GO će odlučiti o Miliću i Pavićević

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) odlučiće na prvoj narednoj sjednici da li će i na koji način sankcionisati poslanike Srđana Milića i Danijelu Pavićević, zbog odluke da, mimo znanja vrha partije, privremeno prekinu bojkot parlamenta.

Predsjednik SNP-a, Vladimir Joković, nije precizirao kada će se sastati Glavni odbor, ali je kazao da će potez Milića i Pavićević biti na dnevnom redu.

"Ne mogu ja da predlažem sankcije za njih, već o tome odlučuje Glavni ili Izvršni odbor. Tu tačku ćemo uvrstiti u dnevni red i kako većina bude htjela, tako će biti", rekao je Joković Pobjedi.

Milić i Pavićević odlučili su da privremeno prekinu bojkot parlamenta i učestvuju u raspravi o predloženom zakonu o amnestiji. O takvoj odluci nijesu obavijestili partijskog šefa, već je on, kako je ranije kazao, o tome saznao iz medija.

Prema Statutu SNP-a, Glavni odbor odlučuje o stupanju partije u političke koalicije prije ili poslije izbora ili o radu parlamenta na državnom i lokalnom nivou, dvotrećinskom većinom glasova svih članova tog partijskog organa. To faktički znači da su Milić i Pavićević grubo prekršili Statut.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.