DPS Bar: Veliki radovi u mjesnoj zajednici Šušanj
Foto: DPS

Realizacija više infrastrukturnih projekata

DPS Bar: Veliki radovi u mjesnoj zajednici Šušanj

U Mjesnoj zajednici Šušanj u toku je realizacija više infrastrukturnih projekata koji direktno utiču na bolji kvalitet života u ovom naselju, saopštili su iz barskog odbora Demokratske partije socijalista.

Opštinski odbor DPS-a Bar u okviru realizacije izbornog programa podsjeća građane da je u toku izgradnja i sanacija više ulica u Šušnju, rad poslovnice Pošte tokom čitave godine kao i novi režim odvoza otpada.

"U toku su pripremni radovi na saobraćajnici duž korita rijeke Željeznice, radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, vrši se i rekonstrukcija rasvjete u dijelu Šušnja, a u naredom periodu se očekuje sanacija i adaptacija putnih pravaca kroz Mjesnu zajednicu. Na saobraćajnici duž rijeke Željeznice, instalirane su hidrotehničke instalacije u trupu saobraćajnice i postavljeni stubovi za rasvjetu, dok se u narednim danima očekuje i asfaltiranje ulice. Saobraćajnica je ukupne dužine preko 300 metara, izvođači radova su DOO „Putevi Bar“ i „Metaloplast“ Podgorica, a vrijednost investicije je 305.000 eura. Nakon završetka ovih radova, otpočeće se sa sanacijom i asfaltiranjem ulice Crnogorskih serdara, od restorana „Pod Lozom“ do stajališta", saopštili su iz DPS-a.

227306019008394267593276806410028184781919n

Ovih dana, kako navode, se izvode radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u ulicama Nikole Lekića, Omladinskoj ulici i ulici Gavrila Principa. U toku su i radovi na rekonstrukciji postojeće rasvjete u naselju Vitići, Baukovići i dijelu mosta Đedovića. U narednom periodu planirana je sanacija i adapracija puteva po prioritetima Mjesne zajednice. Radovi će biti izvođeni u ulicama: Nikole Lekića, Jovana J. Zmaja, Bokeljške brigade i ulici Anta Đedovića.

"Tokom novembra mjeseca, radiće se na trećoj fazi pošumljavanja zaleđa plaže Žukotrlica i uređenju auto kampa, a postignut je i dogovor sa JP „Morsko dobro“ o opredjeljivanju sredstva za uređenje šetališta Žukotrlica. Pored navedenih investicija, u Mjesnoj zajednici Šušanj se i na druge načine, radi sve kako bi se poboljšao životni standard građana ovog dijela grada. Shodno tome, na osnovu odluke SO Bar, postignut je dogovor o terminima odvoženja otpada sa teritorije ove Mjesne zajednice tri puta nedjeljno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu 07:00 – 09:00h. Takođe, sa predstavnicima barske Pošte, dogovoreno je da poslovnica Pošte u Šušnju bude na usluzi građanima tokom cijele godine,radim danima do 15:00h", ističu iz DPS-a.

Napominju da će do kraja ove godine u Mjesnu zajednicu Šušanj biti uloženo više od 100.000 eura, a, najveći dio tog iznosa opredijeljen je za sanaciju i adaptaciju putnih pravaca.

Demokratska partija socijalista će, zaključuju, i u narednom periodu insistirati na realizaciji ključnih infastrukturnih projekata, ne samo u ovoj, već i u svim Mjesnim zajednicama, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana Bara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.