Živković: Učinićemo sve da se na demokratski način popravi položaj Srba u CG
Formiran opštinski odbor Srpske stranke u Danilovgradu

Srpska stranka konstituisala opštinski odbor u Danilovgradu

Živković: Učinićemo sve da se na demokratski način popravi položaj Srba u CG

Srpska Stranka će sve učiniti, da na demokratski i institucionalan način popravi položaj Srba u Crnoj Gori. Srpskoj Stranci su uvijek na prvom mjestu interesi i položaj srpskog naroda, poručio je nosilac poslaničke te partije Milovan Živković u Danilovgradu, gdje je danas formiran opštinski odbor.

Za Predsjednika OO Srpske Stranke izabrana je Olivera Roganović, za potpredsjednike Miodrag Kaluđerović ,Dejan Savić i Milovan Marić, za Predsjednika izvršnog odbora izabran je Joksim Bobičić te z a predsjenika kluba mladih izabran je Andrija Bobičić, a za njegovog zamjenika Željko Jovanović.

 Živković je u Danilovgradu govorio o razlozima za formiranje Srpske Stranke.

"Razlog za formiranje Srpske stranke leži u činjenici, da je 10 godina nakon osamostaljenja Crne Gore, srpski narod u najnezavidnijem položaju od postanka Crne Gore. Srbi čine gotovo jednu trećinu ukupnog stanovništva Crne Gore, a u nekim opštinama sjevera su i apsolutna većina. Srba međutim nema u Vladi Crne Gore, nema ih u organima rukovođenja, u javnim preduzećima, u rukovodećim strukturama policije, sudstva, tužilaštva, vojske, prosvete, zdravstva itd", ističe Živković.

Prema njegovim riječima, srpski jezik i ćirilično pismo se na najgrublji način potiskuju iz javne upotrebe. Dodaje da se srpski pisci izbacuju iz nastavnog programa, kako u osnovnim tako i u srednjim školama.

"Srba gotovo da nema među novozaposlenima u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama Crne Gore što ih tjera da se asimiluju, sele ili kriju svoj nacionalni identitet", ocijenio je Živković.

On ističe da, Srpska Stranka, uprkos svojoj pomirljivoj politici i retorici sa pravom govori o diskriminaciji Srba u Crnoj Gori.

"Zato će Srpska Stranka sve učiniti, da na demokratski i institucionalan način popravi položaj Srba u Crnoj Gori. Srpskoj Stranci su uvijek na prvom mjestu ineresi i položaj srpskog naroda. Zato je neophodno da se Srbi integrišu u pravni, politički i ekonomski sistem Crne Gore. Bez toga, nema ni popravljanja položaja srpskog naroda u Crnoj Gori. Misija Srpske Stranke je dobrobit Srba u Crnoj Gori, a ne dobrobit srpskih lidera, kao što je do sada bilo", zaključio je on.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.