Umro Glen Fraj, gitarista Iglsa
Glen Fraj, foto: www.stuff.co.nz

U 67. godini

Umro Glen Fraj, gitarista Iglsa

Jedan od osnivača grupe Igls, muzičar Glen Fraj, umro je u 67. godini, saopštio je taj bend.

Fraj je preminuo u ponedeljak u Njujorku od komplikacija nastalih usljed reumatoidnog artritisa, kolitisa i upale pluća, prenosi portal B92. 

"Riječi ne mogu da opišu našu tugu, kao ni našu ljubav i poštovanje zbog svega što nam je pružio", navela je Frajova porodica i članovi benda. 

Iglsi su 70-ih godina bili jedan od najuspješnijih bendova, a jedan od najvećih hitova "Hotel Kalifornija" snimili su 1976. godine. 

Fraj je zajedno sa Donom Henlijem osnovao Iglse u Los Anđelesu početkom 70-ih. 

Po raspadu grupe, 1980. godine, Fraj je započeo uspješnu solo karijeru, tokom koje je snimio pjesme "The One You Love", "Smuggler's Blues", "Sexy Girl", "The Heat Is On", "You Belong to the City", "True Love", "Soul Searchin'", "Livin' Right".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.