Mala, velika, duboka, plitka... Kakva je vaša VAGINA?
Foto: theverge.com

Mala, velika, duboka, plitka... Kakva je vaša VAGINA?

Kad je u pitanju veličina penisa, o tome se priča non-stop i muškarci su opterećeni ovim pitanjem. Ali, šta je sa ženama i njihovim vaginama, da li i one mogu da budu prevelike ili premale, preduboke ili preplitke, preširoke ili preuske? Evo šta kažu stručnjaci.

Još daleke 1966. godine, u SAD-u dvoje se naučnika pozabavilo ovom misterijom. Vilijam Masters i Virdžinija Džonson mjerili su dubinu polnih organa nekolicine žena, koje još uvijek nisu rađale djecu.

Otkrili su da je prosječna dubina vagine odrasle žene između sedam i osam santimetara. Ipak, primijetili su da se tokom seksualne uzbuđenosti vagina povećava, pa se te brojke penju na od 11 do 12 centimetara.

Ako je vjerovati ovim podacima, ispada da bi penis veličine osam santimetara trebalo da bude sasvim dovoljan da bi se zadovoljila prosječna žena. Međutim, ovdje bi naglasak trebalo da bude na riječi “prosječna”.

Famozna G-tačka, za koju su i dalje mnogi uvjereni da je samo mit, smještena je nekih 4,5 centimetara od prvog vaginalnog zida, što znači da je dostupna i momcima s malim polnim organom. Dakle, iako mnogi smatraju kako je veličina vrlina, ispada da je i sitno ipak bitno.

Nešto novija studija, u kojoj su, ovoga puta, učestvovale i žene koje su rađale, pokazala je da je dubina najmanje vagine bila 6,9 centimetara, a najveće 14,8 centimetara, prenosi Net.hr.

To su, dakle, zvanični podaci o tome kolike su prosječne vagine. Ali, da bi se došlo do konačnog zaključka, potrebno je uporediti s penisima.

Prema istraživanju, dužina prosječnog penisa u erekciji je 13,2 centimetra, a obim 11,7 centimetara. Prosječan penis, kada nije u erekciji, dugačak je 9,1 centimetar, a obim mu je 9,3 centimetra.

Sve u svemu, ispada da je za dobar seks važna kompatibilnost polnih organa oba partnera. Osim ako ne posjedujete ključ koji otvara baš svaku bravu.

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.