Mima Karadžić: Hrvatski film crnogorski kandidat za Oskara
Mima Karadžić

"Ti mene nosiš"

Mima Karadžić: Hrvatski film crnogorski kandidat za Oskara

Nakon odluke da film "Ti mene nosiš" hrvatske rediteljke Ivone Juke bude crnogorski kandidat za 88. nagradu Oskar za strani film glumac i producent Milutin Mima Karadžić ocijenio da nije riječ crnogorskom ostvarenju.

Karadžić je Dnevnim novinama saopštio da je riječ o odličnom ali ne i crnogorskom filmu.

"Ivona je moja prijateljica, sjajan reditelj i snimila je odličan film. Ali, ona je napravila hrvatski film” rekao je Karadžić podgoričkom dnevniku objasnivši da je Crna Gora bila samo koproducent te da film “Ti mene nosiš” ne može biti crnogorski predstavnik. 

Karadžić je rekao da kada je zbog kandidature "Gorčila" zvao Ministarstvo kulture da pita koja su pravila, rečeno mu je da svi autori, kompozitor, scenograf, reditelj i scenarista moraju biti iz Crne Gore. 

“Pošto u našem filmu ni kompozitor ni scenograf nisu iz Crne Gore, a Milan, moj brat, koji je reditelj nema crnogorsku ličnu kartu, iako je i odrastao i školovao se u Crnoj Gori i cijeli život radi crnogorske predstave i serije, nismo mogli da se kandidujemo", rekao je Karadžić Dnevnim novinama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.