Španija treći put evropski prvak u košarci
Foto: Eurobasket2015

Eurobasket 2015

Španija treći put evropski prvak u košarci

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je danas svoju treću titulu evropskog prvaka, pošto je danas u Lilu u finalu Evropskog prvenstva pobedila Litvaniju sa 80:63 (19:8, 22:25, 19:10, 20:20).

Španiju je ponovo predvodio sjajni Pau Gasol, koji je meč završio sa 25 poena i 12 skokova. Serhio Ljulj postigao je 12, a Rudi Fernandes 11 poena.

Najefikasniji u timu Litvanije bili su Renadas Seibutis i Mantas Kalnijetis sa po 13 poena. Jonas Valančijunas završio je utakmicu sa 10 poena i devet skokova.

Španija je kontrolisala meč od samog početka i već posle pet minuta je stekla dvocifrenu prednost, koju je čuvala do kraja meča. 

Španija je sve tri titule osvajala u poslednjih šest godina, a seriju joj je prije dvije godine prekinula Francuska. Litvaniji je ovo bilo četvrto finale u istoriji, a titulu je do sada osvajala tri puta, prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.