Francuska u polufinalu
Foto:eurobasket2015

EUROBASKET 2015

Francuska u polufinalu

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Lilu u četvrtfinalu savladala Letoniju sa 84:70 (21:25, 19:13, 16:7, 28:25).

Francuska će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je ranije danas u četvrtfinalu bila bolja od Grčke. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Toni Parker sa 18 poena, Boris Diao je dodao 14, a Rudi Gober 13 poena. U reprezentaciji Letonije najbolji je bio Kristpas Janičenoks sa 16 poena.

Reprezentacija Letonije je u prve dvije četvrtine konstantno imala prednost, koja je u jednom momentu iznosila i osam poena, ali je Francuska u finišu prvog pluvremena uspjela da preokrene rezultat. 

Tada je Parker preuzeo stvari u svoje ruke, vezao devet poena i tom serijom doveo svoju ekipu u vođstvo posle dužeg vremena, pa se na poluvreme otišlo s prednošću Francuske 40:38. 

Francuska se u nastavku potpuno razigrala, vrlo brzo je stigla do dvocifrene prednosti i tu prednost je sačuvala do kraja utakmice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.