Letonija pobijedila Sloveniju i postala prvi četvrtfinalista
Foto:eurobasket2015.org

Eurobasket 2015

Letonija pobijedila Sloveniju i postala prvi četvrtfinalista

Košarkaška reprezentacija Letonije porazila je selekciju Slovenije u prvom susretu osmine finala rezultatom 73:66, te tako postala prvi četvrtfinalista Eurobasketa 2015.

Prva četvrtina susreta, odigranog  u francuskom Lilu, okončana je izjednačenim rezultatom 20:20. Visok tempo pratio je i drugu četvrtinu a rezultat prvog poluvremena je bio 42:40 za Letonce.

Reprezentacija Letonije je u 36. minuti susreta uspjela zabilježiti 10 koševa prednosti u odnosu na Slovence, što je u završnici bilo nedostižno za „zmajčeke“. Rezultat je na kraju bio 73:66 za Letoniju. 

Najefikasniji igrači utakmice bili su reprezentativac Letonije Janis Strelnieks i Slovenac Zoran Dragić sa po 17 postignutih koševa. 

Danas su na rasporedu još tri susreta osmine finala Eurobasketa u kojima će se za plasman u četvrtfinale boriti Grčka i Belgija, Španija i Poljska, te Francuska i Turska. 

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.